Hamam Böceği

hamam-bocegi

4.600 farklı türe sahiptir ve en ilkel böcek türlerinden biridir. Tespit edilen en eski fosillerinin 320 yıl önce yaşayan hamam böceklerine ait olduğu düşünülüyor. Bu böcekler düzleşmiş oval bir gövde, uzun iplik benzeri antenler ve parlak siyah veya kahverengi deri gibi görünüşleri ile karakterizedir. Erkek hamamböceklerinin genellikle iki çift kanadı bulunurken, bazı türlerinde dişiler kanatsızdır veya körelmiş kanatlara sahiptir.

 

Üreme ve Genel Alışkanlıkları

 

Dişi hamam böceği, yumurta kılıflarında yumurta üretir. Bunlar bazen vücudundan çıkıntılı olarak tutulur veya korunan alanlara yapıştırılabilir. Dişi, yumurtaları bıraktıktan sonra yumuşak beyaz larvalar ortaya çıkar. Öncelikle dış iskelet sertleşir, sonrasında renk kahverengiye döner. Hamamböceklerinin yapısı ve büyüklüğü ciddi ölçüde değişiklik gösterebilir, bazı türlerin kanat açıklığı 12 santimetreyi bulabilir.

 

dusge ’ye göre hamam böcekleri ılık, nemli ve karanlık bir ortamı tercih eder ve genellikle tropikal veya diğer ılıman iklimlerde bulunur. Yalnızca birkaç türü ciddi ölçüde zararlı olabilir, onun dışında herhangi bir soruna sebep olmazlar. 

 

Afrika ve Orta Doğu'nun yerlisi olan Amerikan hamam böceği 30 ila 50 mm’lik uzunluğa sahiptir, rengi kırmızımsı kahverengidir, açık havada veya karanlıkta sıcak kapalı alanlarda (örn. bodrum katları ve fırın) yaşar. Odalar) yaşarlar. Yetişkin yaşamı boyunca, yaklaşık 1.5 yıllık bir dönem boyunca dişi, her biri 45 gün sonra yumurtadan çıkan ve yaklaşık 16 yumurta içeren 50 veya daha fazla yumurta kolonisi biriktirir. Bu türlerin oldukça iyi gelişmiş kanatları olsa da birçoğu iyi birer uçucu değildir.

 

doğa da en yaygın türlerden biri olan olan Alman hamamböceği (Blattella germanica), koyu çizgilere ve açık kahverengi bir renge sahiptir. Dişi, yumurtaları çiftleşmeden 3 gün sonra üretir ve yaklaşık 20 gün taşır. Bu türler yılda en az 3 kez yumurtlar. Küçük olduğu için (yaklaşık 12 mm), bu hamamböceği genellikle market poşetleri ve kutuları içinde evlere taşınır. Uzun mesafeli gemi taşımacılığı da dahil olmak üzere insan taşımacılığı sebebiyle de tüm dünyaya yayılmıştır.

Uzman teknisyenlerimiz böcek, haşere, kemirgen ilaçlama hizmetinde pire, fare, hamam böceği, karınca, tahta kurusu, kalorifer böceği, kara fatma, gümüş böceği, kulağakaçan, çıyan, örümcek, sinek, yaban arısı, akrep, tahta kurdu, kuş biti, yılan, lağım sineği, kör sinek, tespih böceği, kene gibi böcek-haşere ve kemirgenleri Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığının onaylı biosidal ilaçlarıyla gerçekleştirmektedir. İlaçlamada kullandığımız solüsyonlar; insan ve çevre sağlığına zararı olmayan, ekolojik dengeyi bozmayan, suda ve toprakta kolayca çözülmektedir



7/24 kesintisiz olarak gerçekleştirdiğimiz böcek, haşere, kemirgen ilaçlamada kalıcı çözümler sunmaktayız. Her koşula ve yönteme göre, uygun formül ve formda (jel, sıvı, sisleme) ilaçlama yapmaktayız.

7 / 24 DESTEK
KALİTELİ HİZMET
UYGUN FİYAT